Зменшення середнього розміру субсидій на житлово-комунальні послуги  пов'язане з проведенням перерахунку за січень 2021 року в зв’язку зі  зменшення ціни на газ для населення.

 

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій (далі - Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (із змінами).

Нагадуємо, що житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги і розміром обов’язкового відсотка платежу.

Якщо в межах установленого строку призначення субсидії змінюються розміри цін і тарифів на житлово-комунальні послуги управлінням соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області  без звернень громадян здійснюється перерахунок розміру субсидії з урахуванням нових цін і тарифів.

Протягом опалювального сезону 2020-2021 років майже щомісяця змінюється ціна на природний газ. Коливання ціни на газ впливає на розмір призначених субсидій: з ростом ціни збільшується розмір субсидії, а зменшення ціни на газ призводить до зниження розміру субсидії. Особливо це відчувають мешканці приватного сектору з індивідуальним газовим опаленням.

Слід зазначити, що у лютому 2021 року постачальники газу поінформували про зменшення ціни за січень 2021 року, тому у лютому здійснено розрахунок розміру субсидій з урахуванням ціни на рівні 6,99 грн за куб. метр і менше, а також проведено перерахунок сум пільг та субсидій за січень 2021 року. Таким чином громадяни в березні 2021 року отримали значно менший розмір субсидії за лютий 2021 року.

З питань призначення населенню житлових субсидій в управлінні соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області працює телефон «гарячої лінії» 098-594-16-20.

 

 

 

Начальник управління                                                                Лілія СИТНІК