Фото без опису

Для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації в Житомирській області пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та надання медичної допомоги розпорядженням голови Житомирської ОДА від 07.04.2021 № 246 при облдержадміністрації створено моніторингову комісію, контроль за роботою якої здійснюватиме перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

 

07 квітня вона відвідала КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради та Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання (центральна районна лікарня) для моніторингу готовності цих закладів надавати допомогу хворим на коронавірус. Зокрема Наталія Остапченко оглянула відділення, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, відділення екстреної медичної допомоги та реконструйоване у рамках програми Президента «Велике будівництво» приймальне відділення, у якому встановлено сучасне медичне обладнання.

 

Під час перевірки було встановлено:

 

у Пулинській лікарні визначено 50 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію та пацієнтів із підозрою на COVID-19, з яких зайнято 23 та 3 відповідно. Отже всього заповнено 56% ліжкомісць. Киснем забезпечено 95% ліжок;

 

у Новоград-Волинській лікарні визначено 140 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію та пацієнтів із підозрою на COVID-19, з яких зайнято 116 та 5 відповідно. Отже всього заповнено 86,4% ліжкомісць. Киснем забезпечено 100% ліжок.

 

Керівник Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання Василь Борис також розповів, що за кошти НСЗУ (з пакету послуг COVID-19) для лікарні придбано цифрову рентген-діагностичну систему з рентгенографічним столом та вертикальною стійкою на базі цифрового плоскопанельного детектора FDR SMART X FGXR 52S, вартість якої складає 4 750 000,00 грн.

 

Крім того, за кошти місцевого бюджету придбано ємність для зберігання рідкого кисню 5000 л вартістю 1 550 000,00 грн.

 

Нагадаємо, що 07 квітня перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела онлайн-брифінг щодо реконструкції КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради

 

Також 07 квітня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Краснополі.

 

Довідково. Моніторингову комісію при облдержадміністрації для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації в Житомирській області пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та надання медичної допомоги створено відповідно до протокольного рішення за результатами селекторної наради під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України к.Тимошенка від 05.04.2021.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису