Фото без опису

Вакцинація від COVID-19 повинна бути ефективною та швидкою. Для цього, місця, де приймають пацієнтів, мають обладнання, яке забезпечує необхідні умови зберігання вакцин, є безпечними та доступними для пацієнтів.

 

Тому фахівці Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я за підтримки ВООЗ запропонували такі підходи до імунізації від коронавірусної хвороби COVID-19.

 

     Вакцинація за допомогою мобільних бригад з імунізації

 

Мобільні бригади задіяні вже на першому етапі вакцинації. Надалі вони працюватимуть там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень буде ускладненим або неможливим.

 

Усього утворено 572 мобільні бригади з імунізації.

 

Одна мобільна бригада складається з лікаря, двох медичних сестер та водія, а також резервного лікаря та медичної сестри.

 

В оснащенні вона має:

 

  • необхідні матеріали для вакцинації 100 осіб на день;
  • протишокову аптечку;
  • пам’ятки з інструкціями для пацієнтів.

 

Мобільні бригади з імунізації одержують на регіональних складах попередньо визначену кількість доз вакцин залежно від кількості пацієнтів, яких потрібно щепити.

 

    Вакцинація у пунктах щеплень 

 

Розрахунково для проведення вакцинації від COVID-19 мають діяти 4250 стаціонарних пунктів щеплень, які утворено на базі закладів охорони здоров’я, які обслуговують дорослих. 

 

Завдяки такій кількості додаткових пунктів щеплень буде забезпечена неперервність рутинної вакцинації українців.  

 

У пунктах щеплень вакцинують усі пріоритетні групи, що підлягають вакцинації.

 

У пунктах щеплень працюють лише ті медичні працівники (лікар, фельдшер, молодший спеціаліст з медичною освітою), які пройшли спеціальну щорічну підготовку та володіють правилами організації та технікою проведення щеплень, а також навичками надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій чи ускладнень. 

 

Пункти щеплень одержують попередньо визначену кількість доз вакцин із регіональних складів. 

 

Переглянути перелік доступних пунктів щеплення можна ТУТ.

 

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису