Словечанська сільська рада надає роз’яснення, щодо можливого  скорочення (переведення на неповні ставки) працівників ФП, ФАПів та амбулаторії ЗПСМ, які знаходяться на території Словечанської громади.

Повідомляємо:

ФПи, ФАПи та амбулаторії ЗПСМ, які знаходяться на території Словечанської громади є структурним підрозділом КНП «ЦПМСД» Овруцької міської ради, тому скорочення, закриття або інші зміни в структурних підрозділах КНП «ЦПМСД» є виключно в компетенції розпорядника коштів в особі директора КНП «ЦПМСД» Шевчука О.І..

      Також, зауважимо, що з 01 січня 2021 року,  всупереч ст.64 Бюджетного  кодексу України та  пп. 168.4.3 Податкового кодексу України податок на доходи фізичних осіб КНП «ЦПМСД» (працівники за основним місцем діяльності знаходяться на території Словечанської сільської ради) перераховується в повному обсязі до бюджету Овруцької міської ради, а не до відповідного бюджету за своїм місцезнаходженням. Недоотримання по доходах Словечанської сільської ради по року складає близько 500,0 тис. грн..

Відповідно до ст.28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» в 2022 році податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України до  загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад у розмірі 64 відсотки.

Тому, якщо КНП «ЦПМСД» і в 2022 році не буде перераховувати згідно ст.64 Бюджетного  кодексу України та  пп. 168.4.3 Податкового кодексу України податок на доходи фізичних осіб до Словечанської сільської ради, то враховуватимемо це як фінансову підтримку КНП «ЦПМСД» Словечанською сільською радою на 2022 рік, зокрема на заробітну плату працівників КНП «ЦПМСД», в т. ч. ФПів, ФАПів та амбулаторій ЗПСМ, які знаходяться на території Словечанської громади.

Також надаємо телефон гарячої лінії  МОЗ        0 800 505 201