Останнім часом на Житомирщині склалася тривожна ситуація з пожежами сухої трави. Тільки минулої доби вогнеборці області ліквідували 8 пожеж в екосистемах на загальній площі 13 га.

Наразі поблизу с. Рудня Озерянська Олевської територіальної громади рятувальники працюють на гасінні тліючого торфу площею 1 га.

Щодо загорянь сухої трави – найбільшу за площею пожежу ліквідовано вчора рятувальниками спільно з населенням в межах с. Буки Тетерівської громади – вогнем пройдено 4 га території, не допущено перекидання вогню на житлові будинки.

Також о 14:25 бійці ДСНС з м. Овруч ліквідували загоряння сухої рослинності на околиці с. Павловичі місцевої громади. Зі слів мешканців села, власник одного з обійсть вирішив на своєму полі спалити суху траву, через вітряну погоду вогонь поширився на сусідні поля і рухався у напрямку села до житлових будівель. Рятувальникам спільно з місцевими жителями вдалося зупинити поширення вогню в кількох метрах від житлового будинку сусідів. За півгодини пожежу ліквідовано, вогнем пройдено 2 га. Усі обставини події встановлюються.

Окрім того, упродовж минулої доби палали сухостої в смт Лугини, на околиці Коростеня та на території Любарської, Житомирської, Гришковецької громад.

Наголошуємо: спалювання сухої рослинності у воєнний час прирівнюється до диверсій. Рятувальники закликають не випалювати сухостій!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису