З метою належної фіксації документування воєнних злочинів і злочинів проти діяльності, вчинених російською армією в Україні, Офісом Генерального прокурора створено ресурс worcrimes.gov.ua - головну державну платформу для збору доказів.

На відповідному вебсайті кожен, виокристовуючи покрокову інструкцію, може швидко за чітким і зрозумілим алгоритмом подати інформацію з фото- і відеодоказами про злочини, свідком чи потерпілим від яких стала особа. Система гарантує повний захист пероснальних даних.

У майбутньому зібрана інформація буде використана Офісом Генерального прокурора для підтримання обвинувачення в Міжнародному кримінальному суді, українськиї судах і спеціальному міжнародному трибуналі після його створення. Окрім цього, акумульовані матеріали надаватимуться Міністерству закордонних справ України з метою скерування в Міжнародний суд ООН і Міністерству юстиції України для представлення позиції в Європейському суді з прав людини.

Отже, міжнародний стандарт збору доказів, конфіденційність, захищенність заявників - це ключові характеристики та принципи функціонування платформи worcrimes.gov.ua.

Фото без опису