Фото без опису

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ ТА ПРОВУЛКІВ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ СЛОВЕЧАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Словечанська територіальна громада в продовження процесу декомунізації, тобто позбавлення об’єктів топоніміки населених пунктів громади від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини, повідомляє про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Словечанської сільської територіальної громади.

 Словечанська сільська рада пропонує мешканцям населених пунктів Словечанської  сільської територіальної  громади долучитися до громадського 

обговорення з питання перейменування вулиць, які підлягають дерусифікації.

 Громадське обговорення відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

Перелік вулиць та провулків, які згідно з вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", які  підлягають та пропонуються до перейменування. 

Населений пункт

Стара назва вулиці/провулка

 Запропонована комісією   назва вулиці/провулка

   Нова назва вулиці/ провулка

1.

с.Антоновичі

вул. 1 Травня,

вул. Гагаріна

 вул. Низова

 вул. Гошівська

 

2.

с.Задорожок

вул. 40-річчя Перемоги

 вул. Ягідна

 

3.

с.Словечне

провул. 8 Березня,

вул. Гагаріна

вул..1 Травня

 пров. Сонячний

вул. Тиха

 вул. Камʼяна 

 

4.

с.Тхорин

вул. Першотравнева,

вул. Гагаріна

вул. Правди

 вул. Вишнева

вул.  Тхоринська

 вул. Щаслива

 

5.

с.Чабан

вул. 8 Березня

 вул. Сонячна

 

Тривалість обговорення – 2 (два) місяці з дня оприлюднення на офіційному вебсайті Словечанської сільської ради. Підсумки громадського обговорення щодо перейменування вищезгаданих об’єктів будуть оголошені протягом 10 (десяти) робочих днів після завершення його проведення.

Жителів Словечанської громади  просимо активно включитися до обговорення та протягом терміну обговорення надавати пропозиції та зауваження, щодо перейменування вулиць, в паперовому вигляді до Словечанської сільської ради.              

  Свої пропозиції можна подавати в письмовій формі за адресою: село Словечне, вул. Поліська, 9 та на електронну пошту Словечанської сільської  ради: slovrada@ukr.net із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються. 

 

         У разі відсутності пропозицій та зауважень від мешканців громади, рішення про нові назви вулиць буде прийнято на засіданні комісії  сільської ради з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ та інших об’єктів на території Словечанської сільської територіальної громади, які містять російське походження або комуністичну символіку, згідно запропонованих та подане  на затвердження сесії сільської ради відповідно до чинного законодавства.