Перший урок у школах можуть присвятити коронавірусу

Перші уроки у школах варто провести у просвітницькому форматі щодо COVID-19.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, що була присвячена питанням просвітницької роботи для запобігання поширенню епідемії.

«На початку епідемії нам вдалося здолати паніку в суспільстві. Проте, сьогодні люди почали забувати про загрозу. Переконаний, що наша злагоджена робота врятує не один десяток тисяч життів та збереже здоров’я людей», — зазначив Шмигаль.

Глава уряду додав, що необхідно почати великий суспільний діалог, аби уникнути ризику перевантаження захворілими системи охорони здоров’я.

«Потрібно повернути людей до розуміння, що це реальна небезпека. Але водночас, що життя не зупиняється. Діти мають вчитися, підприємства працювати, люди — мати змогу ходити до церкви, при цьому дотримуючись правил безпеки», — наголосив прем’єр-міністр.

Представники Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій підтримали важливість об’єднання зусиль з Урядом. Вони поділилися своїм досвідом у запобіганні поширенню коронавірусу в громадах та надали власні пропозиції стосовно інформаційної роботи з населенням.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також підтримав низку пропозицій представників Всеукраїнської Ради церков, зокрема, про те, що перший урок у закладах освіти варто присвятити темі захисту від коронавірусної інфекції.

За результатами зустрічі прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив в. о. міністра освіти і науки Сергію Шкарлету опрацювати таку можливість.