Фото без опису

Кабінет Міністрів спрямує у місцеві бюджети 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році.

За словами т.в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, рішення про перерозподіл коштів має на меті забезпечити школи автобусами, зокрема обладнаними місцями для дітей з особливими освітніми потребами та для перевезення дітей і педагогічних працівників, які проживають у сільській місцевості.

«Рішення підвезення до закладів загальної середньої освіти покликане забезпечити рівний доступ до якісної освіти дітей у різних регіонах і населених пунктах України», – наголосив Сергій Шкарлет.

Як зазначають у Міністерстві освіти, враховуючи високу вартість придбання шкільних автобусів, місцеві бюджети щорічно потребують додаткової державної підтримки для здійснення таких закупівель.

У 2021 році кошти на придбання автобусів буде спрямовано, зокрема, за рахунок розподілу 161,9 млн грн резерву освітньої субвенції та перерозподілу залишків за окремими бюджетними програмами МОН у сумі 328,1 млн грн.

Придбання шкільних автобусів за рахунок субвенції здійснюватиметься для комунальних закладів загальної середньої освіти у такій черговості:

  • опорні заклади загальної середньої освіти, які будуть утворені протягом 2021 року, з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб;
  • інші опорні заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб;
  • інші заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів 100 та більше, які оптимізовані / об'єднані / реорганізовані або будуть оптимізовані / об'єднані / реорганізовані протягом 2021 року та мають здобувачів освіти, які відповідно до законодавства потребують підвезення.