Сьогодні, 28 квітня, відбулось онлайн-засідання щодо розвитку медичних послуг для населення територіальних громад Бердичівського району в умовах децентралізації.

 

У засіданні взяли участь перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, Бердичівської РДА та районної ради.

 

На обговорення було винесено два важливих питання:

 

визначення стратегічних напрямків розвитку єдиної інтегрованої системи охорони здоров’я в Житомирській області;

 

планування медичних послуг, які базуються на потребах населення, в рамках функціонування єдиного медичного простору, де жодна лікарня не може розглядатися як самодостатня, незалежна від діяльності інших провайдерів медичних послуг на спiльнiй території.

 

«Потреби жителів територіальної громади – наш головний орієнтир, тому Житомирський госпітальний округ має план розвитку на 2021-2023 рік і продовжується робота над визначенням того, якою повинна бути мережа закладів», – сказала Наталія Остапченко.

 

Перша заступниця голови ОДА також зазначила, що в Україні паралельно проходять дві реформи: децентралізації та охорони здоров’я. Адже утворені укрупнені райони збільшили відсоток повноважень та відповідальності територіальних громад. Тому першочергове завдання – це забезпечити населення всіма пріоритетними медичними послугами, необхідними для збереження здоров’я кожного жителя громади.

 

«Наша мета – забезпечити належну якість медичних послуг населенню та не допустити необґрунтованих витрат у сфері охороні здоров’я», – наголосила Наталія Остапченко.